Czech version / česká verze
English version / anglická verze
>> Kytička

Kytička

Kytička

Kytička


Když jsem se před časem učila držet frivolitkový člunek, dostala jsem od své kamarádky - paličkářky, několik obrázků frivolitek. Sama nevěděla, jak k nim přišla, ale předpokládala, že je její maminka - švadlena dostala od své sestry ze zámoří, spolu s oděvními střihy.
Při pohledu na ně mi připomínaly podivný spletenec, který nebudu umět nikdy rozluštit, natož uvázat. Poděkovala jsem, obrázky uložila a zapoměla na ně. Nedávno jsem je našla a když jsem si je pozorněji prohlédla, zjistila jsem, že nejsou tak složité, jak se mi zprvu zdály a obzvlášť tato kytička je vhodná i pro začátečníky.  Pokud bychom ji chtěli mít jednobarevnou, tak, jak je vyobrazena, pracujeme jedním člunkem a klubíčkem pouze po lícové straně, takže není nutné hlídat si rub a líc. Výhoda je také v tom, že když dojde k chybě, velice snadno se nechá vypárat. Kytičku můžeme mít šesti, sedmi, osmidílnou, jak se komu líbí.



Kytička

   

Náhrdelníky jsem vázala českou kordonetkou č. 30 a pro oživení jsem použila, jak je mým zvykem, techniku vkládání korálků - Kalvya, s jabloneckými korálkami. 

 

Kytička


Přestože se mi i při nejlepší vůli nedaří dohledat původního autora této předlohy, děkuji mu za pěkné chvíle, které mi vázání této kytičky přinesly.


Kytička

                                                                                                                          8. 5. 2010                                                                                                




Explicitně zakazujeme jakékoli použítí části nebo celého obsahu těchto stránek, jejich reprodukci, kopírování, úpravu a zvláště prezentaci na jiných internetových stránkách bez našeho výslovného souhlasu. Veškerý obsah je pod ochranou autorského zákona a majetkem Aleny Vyčichlové.